Ted Chiang - Priče tvog života

Author Topic: Ted Chiang - Priče tvog života  (Read 18462 times)

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • Administrator
  • Sr. Member
  • Nemojte
Re: Ted Chiang - Priče tvog života
« Reply #60 on: December 16, 2016, 12:00:47 AM »

Lidija

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #61 on: December 16, 2016, 05:04:04 AM »
Pa, moralo je, ako ćemo pravo: bez obzira na sve što navodimo, to jeste SF film, a vizuelno je taman dovoljno impresivan da mu čak i zahtevnija publika oprosti mnogo toga... ali jeste poražavajuće imati tolike mogućnosti ovako na dlanu - imati sjajno napisan originalni predložak, imati respektabilnog režisera, proverene glumce, odličan cgi i dobre finansijske uslove - pa opet dobiti bezrazložno infantiliziran uradak koji za tu svoju tako voljnu automutilaciju uopšte nije imao razloga. Čovek ne može a da se ne zapita koje to još zvezde moraju da se slože pa da najzad dobijemo još jedan starno pošten SF fim, kakav u ovom milenijumu nismo imali praktično još tamo od 2006 i Children of Men...

angel011

• Sr. Member
« Reply #62 on: February 08, 2017, 11:29:12 AM »
Počela da čitam (da, tek sad), pročitala prvu priču, na pola sam druge...

Pa, meni je "Vavilonska kula" gimmick. Odlično ispripovedano, i stvarno drži, i pitaš se šta će da se desi kad im uspe pohod (ako im uspe, a ako ne, šta će tačno da ih spreči), a onda dođe razrešenje/objašnjenje kakvo sam već viđala (seća li se neko priče, čija li ono beše, gde na kraju ispadne da je (vanzemaljski?) svet zapravo kao Mebijusova traka?), i moja reakcija bude tja. Ne kažem da ne vredi čitanja, daleko od toga, vredi već zbog majstorskog pripovedanja pa sve da je i reklama za polisu osiguranja, al' se nadam da će ostale priče da mi legnu bolje.