Izabrana dela počinju sa kratkim romanom pod nazivom PRODUŽENI BEZ MLEKA.
Zaplet je naizgled jednostavan : mlad momak dolazi iz Rume u Beograd na fakultet, i naravno ubrzo se predaje čarima velegradskog noćnog života, roman je svojevrsna ispovest junaka koji je živeo s ,,obe strane šanka''. No, ispod te jednostavnosti ima mnogo toga i suštinskog i načetog i ispričanog, kao i uvek što je kod Raše bilo.
Napuštajući predvidivi, utabani , dosadni život u rodnom gradiću, junak ovog romana odriče se uhodanog puta, roditeljskog nasleđa i planova koje su imali za njega, devojke koju poznaje od detinjstva i predaje se mračnim strastima velegrada-ogromnim količinama alkohola, lakim i težim drogama, i naravno gomili neobaveznog seksa i raznoraznih eksperimentisanja u istom.
Veći deo radnje se odvija u lokalu ,,Kabali'', u kojoj se naš junak zapošljava. Tu će se dogoditi niz komičnih situacija ( smrt gospodina Peričića uz njegov, hm...prilično gadan istovar pre iste

, seks u separeu sa dve, da se izrazimo politički korektno, vrlo elegantno popunjene dame, prlično naopako posluženje uručeno paru koji je vodio ljubav u separeu

, ludačka oproštajna žurka itd ), ali i niz bolnih-sudbina Klausa, upad policije u lokal ( o tome nešto kasnije ).
Mislim da ni ime Kabala nije slučajno odabrano, i da ima u ovom romanu neki okultni i metafizički značaj. Kabala nije samo popularni lokal, već je mesto sa dušom, i privlači sebi kao svetiljka leptire usamljene i umorne duše. Svi ti lokalni alkosi, stari rokeri, gotičari i gotičarke, sitni prevaranti i krimosi, razočarani u život mladići i službenici, samo su usamljene, izgubljene duše željne malo pažnje i ljubavi. Kabala je njihov hram, a njeno osoblje kao sveštenstvo kome se ispovedaju i koje im pruža ljubav. Ali to troši čoveka, užasno troši energiju, potrošiće i junaka ove priče , uvući ga u vrtlog u koji će možda i bežati od svega prepuštajući se mračnim strastima velegrada.
Neki sporedni likovi u ovom romanu, postali su pun pogodak : lokalni diler Cukan ( ,,Šta mi to radiš, bro' '', ,,Nabavio sam novu rstva, oš da duneš?'' ) koji je, sa svojim suludim slengom neka komična verzija obožavaoca i podražavaoca američkih rep gangstera i mešavina lokalnog blente i tipa koji kao da je ispao pravo iz popularnih Mućki, daje neki mangupski i topli ton ovom romanu.
Klaus je na drugoj strani skale. Misteriozni, tihi , redovni posetilac lokala, Klaus je bol, patnja, seta, nemogućnost sreće i nemogućnost izlaska, iskoraka iz (samo)nametnute uloge ,,Odlučio sam da se ubijem u trideset i prvoj godini'', reći će Klaus. Čini mi se da je on na tragu nekih drugih junaka i identiteta, koje će Rašo razviti u drugim pričama.
Iako ima pregršt komičnih situacija, bol je stalno prisutan u ovom romanu. Bol je njegova konstanta. Vratimo se na već pomenuti upad policije u Kabalu. Za nevolju, to se zadesilo, baš kad je našeg junaka posetio otac. Otac, gledajući sina koga pretresaju policajci, pokušava da protestuje, pruži otpor, ali njegov otpor biva slomljen jednom rečenicom policajca, parafraziram, nešto ovako ,,Ćuti matori, ili hoćeš i tebe da pretresemo?''Pobuna biva ugušena u trenu. Otac ropski saginje glavu ( vekovima naučena pokornost vlasti, sistemu, nadređenima, kao da nam je upisana u gene ),dok ga sin posmatra pomešanih osećanja, sa mešavinom sažaljenja i gađenja.
Svega ima u ovom kratkom romanu, i radosti i bola, i dobrog poznavanja psihologije, i preispitivanja o svemu, od ljubavi do mogućnosti sreće i uspeha. Na kraju, krug se zatvara, glavni protagonista romana se vraća u Rumu, ali i dalje nije jasno da li je uspeo, da li je pobedio sebe i druge. Odstupio je od predviđenog i utabanog puta, okusio je slobodu, ali ta sloboda kao da ga je samljela i odbacila nazad na početnu poziciju. Kuda i kako sada dalje? Na čitaocu je da prosudi.
Ne znam za druge, ja sam u ovom romanu istinski uživao.
Sledi prikaz sledećeg dela knjige, zbirke priča RABID SERBIA , koja obuhvata priče fantastike, naučne, epske i urbane fantastike, srpske folklorne fantastike, horora, humora i satire.