Elem, dakle, nakon svih tih ispraznih, jadnih, patetičnih, nemaštovitih, trivijalnih, nenadarenih vaćaroških trećerazrednih TV uradaka koji danas prolaze pod lejbelom saj-faja, evo najzad nešto gledljivo!
Da, za sada oprezno kažem da je gledljivo, jer ovo je sveža serija kojoj sam odgledala svega četiri epizode, ali bože moj! najzad nešto pravljeno za nas odrasle!

odlično osmišljen paralelni svet, sa divergentnom tačkom od pre valjda 50tak godina, gde su se dva sveta razdvojila, ali ostala u (strogo cenzurisanom) kontaktu kroz portal koji nadziru ujedinjene nacije. I naravno, kako vreme odmiče tako se i dva tajmlajna sve više razlikuju, zajedno sa životima ljudiju u oba sveta.
Odlično zamišljeno, veoma dobro urađeno, sa premisama trilera i detektivca, ali u suštini sa akcentom na ljudsku dramu i sve ove tako impresivne aspekte propuštenih mogućnosti za koje je ovakav koncept uglavnom bogomdan kao spekulativn alatka.
I sve je umereno i odmereno, mislim, glavni junak je J.K. Simmons i, meni uvek čarobna, Olivia Williams, tako da nema niti sjaja ni glitera kakvog nam inače nude priti fejses TV konfekcija, a bogami nema niti vaćarenja a la tru detektiv ili westworld ili elektične ovce ili bilo koja od tih trenutnih saj-faj bezvezarija koje se danas nude tom eskapizmu vazda gladnom tržištu kom i mi, eto, po difoltu gravitiramo...
Dakle, sa velikim zadovoljstvom i nestrpljenjem iščekujem petu epizodu ovoga:
http://www.imdb.com/title/tt4643084/