Fantastika na TV

Author Topic: Fantastika na TV  (Read 18311 times)

dejan

• Newbie
  • *
Re: Fantastika na TV
« Reply #15 on: August 15, 2016, 10:02:18 AM »
syfy noviteti iz 2015:
krypton
dark matter
killjoys
vrlo pristojni childhood's end
i odlični expanse

noviteti za 2016.
incorporated
aftermath
....barcode never lies
FLA

Aleksandar_B_Nedeljkovic

• Hero Member
da li su to potpuno razni kanali, SyFy i SciFi
« Reply #16 on: August 15, 2016, 12:52:58 PM »
Хвала на информацији! Али, ја тек сад дибидус не разумем. Ја видим на екрану да стоји написано горе десно
SciFi,

никако не  SyFy.

А на програму су углавном принцеза Ксена, и принцеза Ксена, са повремено убаченом принцезом Ксеном.

Је ли то исти канал, на српској кабловској телевизији, или су два разна канала???

Википедија о томе, на:

https://en.wikipedia.org/wiki/Syfy

каже следеће, пред крај поглавља “Branding History”:

The rebranding efforts at NBC Universal’s Sci Fi Channels worldwide resulted in most rebranding as “Syfy” or “Syfy Universal”; however, over one-third of the channels did not take on “Syfy” as any part of their names: channels in Japan and the Philippines rebranded to or were replaced by Universal Channel, while each of the channels in Poland, Romania
, Serbia, and Slovenia would become Sci Fi Universal. In Australia, the Sci Fi channel was a joint venture not solely owned by NBC Universal; the channel was uniquely rebranded as  “SF”until its closure, and was replaced by a NBC Universal solely-owned version of Syfy, branded as such, matching the standard international “Syfy” branding. In   Polish, “Syfy” does not suggest imagination or science fiction, but rather syphilis.

И са тиме, опет нисам нигде. Није постало јасније.

dejan

• Newbie
  • *
« Reply #17 on: August 17, 2016, 10:18:58 AM »
sve lepo piše, negde je preimenovan u syfy negde nije ali je svuda u pitanju isti kanal
....barcode never lies
FLA

Lidija

• Administrator
  • Hero Member
Westworld
« Reply #18 on: October 17, 2016, 10:42:01 AM »

Odgledala sam prve dve episode i znam da je malko prerano donositi bilo kakve zaključke, ali za sada moram da priznam da mi se stvarno sve dopada, od postavke do glumaca.

Ghoul

• Hero Member
    • the cult of ghoul
« Reply #19 on: October 17, 2016, 11:46:20 AM »
ja se na osnovu prve dve još lomim: i može, al i ne mora da bidne... nije mi naročito GRIPPING, nisam duboko zaintrigiran pa da jedva čekam, na narednu mislim, nestrpljivo iščekujem... nego polagano, kad se setim, skinem, kad se setim - pogledam, onda više ne mislim o tome do sledeće, i tako...

Lidija

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #20 on: October 17, 2016, 06:07:13 PM »
haha, jeste da je malko kao ono, na sedativima, jelda.  ;D
ali eto, ne smeta me, zaista, čak mi i nekako i prija za sada. Plus, overavam seriju sa gomilom ljudi koji uopšte nisu gledali original, pa mi skroz gotivne njihove reakcije.

Berserker

• Jr. Member
  • **
« Reply #21 on: October 18, 2016, 07:54:43 AM »
Sačekao sam malko da se slegne prašina oko Stranger things da bih mogao natenane da pogledam seriju. Inače ne gledam serije ponajviše zbog nepotrebnog razvlačenja i otvorenih krajeva ostavljenih tu za svaki slučaj. Stranger things je bio prijatno iznenadjenje sa te strane, odmerene dužine i zaokružene radnje, upravo kako treba da bude. Serija me je bila jako zanimljiva, na momente (pogotovo u početku) i neočekivano jumpy scary, ali sve u svemu potpuno je zadovoljila moja skromna gledalačka očekivanja. I naravno da pršti od šmeka 80ih, ali sam na to bio već podobro pripremljen pa se nisam previše bavio otkrivanjem omaža i easter eggova i trudio sam se da ne prolivam sentimentalne suzice kad god klinci igraju DnD (doduše nisam ga ni ja igrao u njihovim godinama, ta stvar je stigla u naše nazadne krajeve tek kada sam bio na fakultetu). Sve u svemu, serija je odlična, ali pretpostavljam da visoke ocene na IMDBu više govore o tome koliko su druge serije u ponudi loše pa kad konačno naidje serija koja poštuje gledaoca, njegovo vreme i inteligenciju, ljudi se raspamete jer više to i ne očekuju.

dejan

• Newbie
  • *
« Reply #22 on: October 19, 2016, 01:16:16 PM »
interesantna najava za seriju Legion, nadam se da nisu sve što valja stavili u ovaj trejler

....barcode never lies
FLA

Lidija

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #23 on: October 24, 2016, 09:18:17 AM »
i, naravno, red je stigao i na 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' TV Series in the Works!!

http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/eternal-sunshine-spotless-mind-tv-933163

Lidija

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #24 on: November 01, 2016, 06:44:59 PM »
Nego, upravo sam odgledala petu epizodu Westworlda, i, ehm, ajme, wtf ...

svo očijukanje prvih dvaju epizoda mi se sad već skroz potrošilo i drugorazrednost postaje sve vidljivija. Ne umem da se odlučim šta me tu više smeta, dal sva ta silna konfekcijska kvazi-dubina, dal svo to iscrpljujuće insistiranje da ama sve replike budu silno "značajne", dal to dirljivo taktično kapkanje erzac-smisla u taj silno proizvoljni a ipak skroz dosadno banalni besmisao... 
strašno, stvarno. Ne znam šta bi to moglo da mi više iskupi ovu seriju.
al pretpostavljam da će biti siiilno popularna.
žasu.  :-\

Ghoul

• Hero Member
    • the cult of ghoul
« Reply #25 on: November 02, 2016, 10:55:15 AM »
e, jbg!

ja još stojim kod treće, i dvoumim se dal da idem dalje.
ne vuče me.
više nekako po obavezi, po moranju.
al sve to što kažeš i ja osećam, što na delu, što u najavi...

Lidija

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #26 on: November 02, 2016, 04:10:36 PM »
pa, ja ću je odgledam, ali sad već nekako više zbog društva negoli sebe... šta ćeš, naivna mi ova moja siročad, skroz nesvikla na žanrovski fušeraj.  ;D
ali ozbiljno, ponekad se baš žderem što je fantastika u tv serijama stvarno uglavnom fušeraj, bilo namerni ili ne. Gledali smo toliko serija koje bukvalno otkidaju, recimo islandski Trapped, to nas sve redom raspametilo, pa onda vrlo dobra The Night Of, isto odlično, a pre toga dve sezone The Knick, ma, po tome smo danima oduševljeno balavili, stvarno. Ali fantastika jednostavno ne može ovome ni do kolena, kako god da okrenem... 
ali eto, ako ništa drugo, biću ti sad zamorac za Westworld...

Ghoul

• Hero Member
    • the cult of ghoul
« Reply #27 on: November 02, 2016, 04:15:56 PM »
ma bolje gledaj ASH VS EVIL DEAD - to je barem blaženo lišeno pretencioznosti bilo koje vrste, ne umišlja si da je pametno niti da će pojasniti ključna pitanja identiteta, ljudskosti, egzistencije, univerzuma... i što je najlepše - ne tupi, ne kenja, ne rasteže i ne razblažuje, nego roka brzo like there's no time tolouse!

Lidija

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #28 on: November 02, 2016, 04:21:24 PM »
pritefterićemo  8)

trenutno završavamo Goliath, imamo još 3 epizode, grizemo nokte, naravno, super je serija do sada.

Lidija

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #29 on: February 20, 2017, 08:12:08 AM »

Amazon orders "ELECTRIC DREAMS"

Streaming site Amazon has given a 10-episode order to the sci-fi series PHILIP K. DICK’S ELECTRIC DREAMS, executive produced by Ronald D. Moore, Michael Dinner, and Bryan Cranston. Sony Pictures is the studio.

The anthology series is based on the short stories by Dick and will feature Cranston in one episode which will be written by Moore and Dinner. Each episode will be a stand-alone story based on one of the shorts. Dick’s previous works have been adapted into such well-known projects as Blade Runner, Total Recall, and Minority Report.

Channel 4 and AMC previously developed the project last spring but when Channel 4 was ready to give a green light, AMC dropped out. Amazon is a natural fit for the series as the streaming site is already home to the critically acclaimed Man in the High Castle, also written by Dick.

Moore is well-known for his sci-fi and fantasy projects. His previous television credits include Star Trek, Battlestar Galactica, and the current Starz series Outlander. He executive produces with Maril Davis through their Tall Ship Productions. Dinner produces through Rooney McP Productions. Other EPs include James Degus, Isa Dick Hackett, Kalen Egan, Christopher Tricario, David Kanter, Matt DeRoss, Lila Rawlings, Marigo Kehoe, and Kate DiMento.

This is the second project for Cranston with the site as he already co-stars and is an executive producer on Sneaky Pete. He will next be seen on the big screen in Power Rangers.