Video igre

Video igre

• 14 Replies
  • 4269 Views
*

Biki

• Newbie
  • *
  • 8
Video igre
« on: July 18, 2016, 09:26:05 PM »
Kao majka tri decaka "prinudjena" sam da tokom godina igram video igrice  ;) ( tesko zabu naterat u vodu).. Sledeceg meseca stize nova igrica  No Man's sky, koja ce ceneci po entuzijazmu najmladjeg biti nesto extraordinary. Za ovu igricu malecki kaze da je to sandbox game sto u prevodu znaci da igra nema story line/ pricu nego se igra i kreira svet kroz igru. Postojace kaze dva moda: kreativni i onaj drugi gde mozes da se boris. U igrici postoji preko 18 quintillion planeta  :o, cija se imena kao i habitats randomly generalizuju. Svako pocinje igricu iz iste galaksije i univerzuma, a mogucnosti su beskonacne. I tako :D...

« Last Edit: July 18, 2016, 09:33:29 PM by Biki »

*

Perin

• Newbie
  • *
  • 10
    • Klub Knjige
Re: Video igre
« Reply #1 on: July 19, 2016, 02:58:12 AM »
Svaki put kad kažeš "igrica" mali pokemon umre.

Kaže se igra :)

Kao što sam pomenuo na ZS, završih Tales from the Borderlands. Konačni utisci stižu sutra ali svaka preporuka. Kazaću samo da se igra ne razlikuje od ostalih Telltalle igara, što je i dobra i loša stvar.

Sent from my Sony Xperia Z5 Premium

*

Lidija

• Administrator
  • Hero Member
  • 1.222
« Reply #2 on: July 19, 2016, 08:29:13 AM »

E, to je jedan od fenomena za koje se nadam da me možete dajdžestvovano prosvetliti… prilično me mimoilazi, moram da se dovijam i posredno ‘provaljujem’ te meme.   ???

*

lilit

• Newbie
  • *
  • 14
« Reply #3 on: July 19, 2016, 09:42:58 AM »
Kao majka tri decaka "prinudjena" sam da tokom godina igram video igrice  ;) ( tesko zabu naterat u vodu).. Sledeceg meseca stize nova igrica  No Man's sky, koja ce ceneci po entuzijazmu najmladjeg biti nesto extraordinary. Za ovu igricu malecki kaze da je to sandbox game sto u prevodu znaci da igra nema story line/ pricu nego se igra i kreira svet kroz igru. Postojace kaze dva moda: kreativni i onaj drugi gde mozes da se boris. U igrici postoji preko 18 quintillion planeta  :o, cija se imena kao i habitats randomly generalizuju. Svako pocinje igricu iz iste galaksije i univerzuma, a mogucnosti su beskonacne. I tako :D...

the ultimate game koju smo naručili (digitalno. lol), čekamo već dve godine, izlazi 10. avgusta.
264 planeta u simuliranom svemiru.
svaka planeta i sve što je na njoj je matematički generisano.
dakle, u vremenu u kom igre teže 40-70 GB, ova igra će imati 6 GB i to su uglavnom zvučni fajlovi.
dečko koji vodi taj studio je hard SF ljubitelj i rešio je da napravi igru koja izgleda kao sa starih naslovnica klarkovih i asimovljevih knjiga.
put kroz svemir. sletanje na planete. istraživanje.
promocija SF-a za nove generacije, nadam se.

https://www.youtube.com/watch?v=7AVmI73va4g&feature=youtu.be

« Last Edit: July 19, 2016, 09:45:19 AM by lilit »

*

angel011

• Sr. Member
  • 299
« Reply #4 on: July 19, 2016, 10:32:57 AM »

E, to je jedan od fenomena za koje se nadam da me možete dajdžestvovano prosvetliti… prilično me mimoilazi, moram da se dovijam i posredno ‘provaljujem’ te meme.   ???

PokemonGo, igra se preko telefona, augmented reality, ideš unaokolo (u RL), loviš pokemone (koji mogu da se zateknu i na tuđem privatnom vlasništvu), treniraš ih, i tako to.

Pritom paziš da se ne zakucaš negde jer bleneš u telefon dok voziš, da ne upadneš u neki jarak, da te ne opljačkaju jer si otišla u sumnjiv kraj da uloviš retkog pokemona...  ;D

EDIT: a, da, ako si inače kaučkrompir, možeš i upalu mišića da dobiješ od silnog šetkanja unaokolo.
« Last Edit: July 19, 2016, 11:30:32 AM by angel011 »

*

Lidija

• Administrator
  • Hero Member
  • 1.222
« Reply #5 on: July 19, 2016, 10:41:35 AM »

Iskreno, to zvuči kao tip ARa na kog bih čak i ja mogla da se navučem ko najcrnji ovisnik…  ;D

*

angel011

• Sr. Member
  • 299
« Reply #6 on: July 19, 2016, 11:32:51 AM »
Navukli su se mnogi. I to odrasli ljudi, ne klinci.  ;D

Toliko je zarazno da već mnogi gledaju kako da upotrebe igru u reklamne svrhe (Mek, recimo).

*

Biki

• Newbie
  • *
  • 8
« Reply #7 on: July 19, 2016, 01:18:19 PM »
@ Perin
 Ti Pokemoni su se napatili toliko da mojih par "igrica" nece ni da se primeti :D. U pravu si  trebalo je reci igra ne igrica.
@ lilit 
Iza  No Man's sky stoji Shean Murray , "the Susan Boyle of videogames" lol kao sto tvrdi na svom Twitteru
http://mobile.twitter.com/nomanssky?lang=en
@ Lidija & angel011
 Taj Pokemon Go je masovna histerija, zombi apokalipsa. Za vikend smo izasli sa klincem na omiljeno mesto po sladoled. Meni je na pocetku hodajuci sa jednog na drugi kraj ulice bilo smesno koliko ljudi igra Pokemon ali sto smo duze hodali situacija je izgledala sve vise creepy. U povratku resismo da brojimo ove sto igraju i izbrojasmo 82 ljudi :O. Od decurlije uzrasta osnovne skole, preko tinejdzera, do odraslih ljudi. Cak sam i jednog deku videla kako igra. Ta ulica je inace nacickana restoranima, kafeima i buticima tako da je moguce da se Pokemoni tu krili sa razlogom, if you know what I mean lol
« Last Edit: July 19, 2016, 03:04:22 PM by Biki »

*

Father Jape

• Newbie
  • *
  • 4
« Reply #8 on: July 19, 2016, 02:52:05 PM »
A ček, Biki, gde živiš ti?  :D

*

angel011

• Sr. Member
  • 299
« Reply #9 on: July 19, 2016, 03:22:21 PM »
"Molimo građane BiH da ne love pokemone po minskom polju"

EDIT: vidim da nisam postavila link, a nije zajebancija. Dakle: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=07&dd=19&nav_category=167&nav_id=1156765
« Last Edit: July 19, 2016, 04:47:55 PM by angel011 »

*

lilit

• Newbie
  • *
  • 14
« Reply #10 on: July 19, 2016, 04:38:27 PM »
Taj Pokemon Go je masovna histerija, zombi apokalipsa. Za vikend smo izasli sa klincem na omiljeno mesto po sladoled. Meni je na pocetku hodajuci sa jednog na drugi kraj ulice bilo smesno koliko ljudi igra Pokemon ali sto smo duze hodali situacija je izgledala sve vise creepy. U povratku resismo da brojimo ove sto igraju i izbrojasmo 82 ljudi :O. Od decurlije uzrasta osnovne skole, preko tinejdzera, do odraslih ljudi. Cak sam i jednog deku videla kako igra. Ta ulica je inace nacickana restoranima, kafeima i buticima tako da je moguce da se Pokemoni tu krili sa razlogom, if you know what I mean lol

hahah, da, i kod nas je slična situacija. juče ih je hrpa bila u zoološkom vrtu.
naravno, za one koji ne vole da hodaju, postoji i pragmatična opcija da se koristi pravi novac i onda pokemoni samo nadiru. lol
too much ludila za moje godine. ipak. :)

*

Perin

• Newbie
  • *
  • 10
    • Klub Knjige
« Reply #11 on: July 19, 2016, 08:33:23 PM »
Dakle, Tales from the Borderlands.

Telltalle sprovodi istu formulu kao i u drugim igrama ovog tipa (The Walking Dead 1 i 2, The Wolf Among Us, The Walking Dead: Michonne, Game of Thrones) i realno, kome se ne sviđa sistem avanture sa naglaskom na priču i tek ponekim Q E izborom, taj nema šta da traži u ovoj igri. Spomenuvši Q E sistem, pa, čitav gejmplej (ako se takvim može nazvati) se sastoji od takvih sekvenci, te povremenih izbora dijaloga i smera u kojem će se priča i likovi odvijati & razvijati. Dakle, oni što očekuju da lupaju po tastaturi te klikću mišem kao mahniti, nemaju ovde šta da traže.

No, osobe koje su u prejašnjem pasusu ostale priklještene uz deo "sistem avanture sa naglaskom na priču" biće više nego zadovoljni ovim naslovom, koji, barem u toj sferi, zaista ima mnogo toga da ponudi.

Pre svega, valja istaći da je sama igra smeštena u svet Borderlandsa, te da se (sudeći po priči sa neta, pošto nisam igrao nijednu Borderlands igru) pojavljuju razni likovi koji su obeležili te igre. Ali, znate šta? Telltalle je odradio maestralan posao, te  se osoba koja se prvi put susreće sa svetom Borderlandsa, neće naći izgubljena i u čudu kada se pojave neki od tih likova, jer su stvaraoci igre ostavili prostora da novopečeni Borderlandsovci  shvate da je taj lik važan za priču tog trenutka u kojem se ista odvija i ne dovijaju se mnogo objašnjavajući pozadinu i nepotrebno rasplinjavajući istu na sitna crevca.

A likovi su zaista upečatljivi: naime, svak' ima svoje veselje, dve su strane istog novčića, tako da i priču saznajemo iz ugla dvoje glavnih protogonista - Rhysa, frajera zaposlenog u zloglasnom Hiperionu, kao i Fione, prevarantice visokog kalibra.

I tu dolazi do izražaja jedan od glavnih aduta priče - dobra i odmerena smeša komedije i drame. Dok jedno priča svoju verziju priče, drugo se često ubaci te ukaže na komično preuveličavanje situacije i dela ovog prvog, i obrnuto (pogledati klip ispod za jednu od komičnih scena). Naravno, upravo zbog te doze humora, scene pri donošenju važnih izbora budu upečatljivije - drama nekako tada dobije na uzletu te još više osetimo patnju naših junaka, mada se mora istaći da ovaj naslov NEMA toliko teških izbora kao što to na primer imaju igre Walking Dead ili Game of Thrones.

A upravo kao i u Walking Dead, na kraju balade, izbori koje ste donosili pri prelasku igre odlučuju koga ćete od sporednih likova moći odabrati za finalnu borbu.

Iskren da budem, formula koju Telltalle sprovodi u svojim igrama mi se sviđa i uvek ću pazariti njihove igre makar oni nikad ne menjali koncept. Ipak, smatram da bi igrama ovakvog tipa ubuduće svakako trebao novi fejslift, te se nadam da će Batman dosta lepše izgledati od doskorašnjih Telltalleovih igara.

P.S.

Mada realno, baš nisam fan superjunaka, pa ni Batmana.

*

dejan

• Newbie
  • *
  • 24
« Reply #12 on: July 20, 2016, 12:33:48 PM »

PokemonGo, igra se preko telefona, augmented reality, ideš unaokolo (u RL), loviš pokemone (koji mogu da se zateknu i na tuđem privatnom vlasništvu), treniraš ih, i tako to.

Pritom paziš da se ne zakucaš negde jer bleneš u telefon dok voziš, da ne upadneš u neki jarak, da te ne opljačkaju jer si otišla u sumnjiv kraj da uloviš retkog pokemona...  ;D

EDIT: a, da, ako si inače kaučkrompir, možeš i upalu mišića da dobiješ od silnog šetkanja unaokolo.

....barcode never lies
FLA

*

Lidija

• Administrator
  • Hero Member
  • 1.222
« Reply #13 on: July 20, 2016, 12:50:18 PM »
hahaha... mmm, dobro, okej, propustiću pokemon i čekati neku… pametniju…? :D manje besmislenu…?  ;D verziju AR-on-the-go igre koja ne zahteva da provodim sate i sate pored kompjutera, jer ih ionako nemam...

*

Lidija

• Administrator
  • Hero Member
  • 1.222
« Reply #14 on: July 21, 2016, 07:48:44 AM »
Nego, kreatori video igara postaju sve priznatiji i poštovaniji unutar tradicionalnih žanrovskih nagrada:

SFWA to Admit Game Writers Starting August 1st, 2016