Društvo Lazar Komarčić

Author Topic: Društvo Lazar Komarčić  (Read 2540 times)

Izitpajn

• Newbie
  • *
Društvo Lazar Komarčić
« on: October 04, 2021, 10:13:53 PM »

Okej, sad kad je puk'o fejzbuk pa možda netko i navrati ovamo, da pitam: što je s webom i ostalim pojavnostima na netu Društva LK? Što je s nagradom? Što je s Emitorom? Evo Boban neki dan reče u intervjuu da nagrade više nema, a ostalo više ne nalazim na webu. Što se događa, ljudi, di ste?

Aleksandar_B_Nedeljkovic

• Hero Member
Re: Društvo Lazar Komarčić
« Reply #1 on: October 05, 2021, 12:08:04 AM »
Цењени Изитпајн,
ја на овом форуму, у мојим вестима, дадох пре неколико дана, наиме 29. септембра, њихов програм за октобар. Линкове вероватно дају на сајту Дома омладине Београда па тамо где је програм. А за Емиторе и награде не знам, сад је друго време, а и епидемија је...

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • Administrator
  • Sr. Member
  • Nemojte
« Reply #2 on: October 22, 2021, 11:23:32 AM »

Okej, sad kad je puk'o fejzbuk pa možda netko i navrati ovamo, da pitam: što je s webom i ostalim pojavnostima na netu Društva LK? Što je s nagradom? Što je s Emitorom? Evo Boban neki dan reče u intervjuu da nagrade više nema, a ostalo više ne nalazim na webu. Što se događa, ljudi, di ste?

web neće niko da administrira ako ja ne cimam i dam u ruke šta se postuje, pa se ne postuje

nagrada nam je trenutno organizaciono previše za standarde koje smo sebi postavili, a nismo sigurni ni koji su standardi
boban izjavljuje svašta i učitava zavere tamo gde je prost raspad, al fakat nagrade nema

emitor ne pravi niko sem mene, a možda ni ja

održavamo nedeljni program i trenutno toliko možemo

trebalo je svašta da bude jer nam je ove godina 40. godina kluba
neće biti ništa

epidemija potpuno na stranu, ne funkcionišemo, i ne vidim da se iko nešto potresa oko toga.

Aleksandar_B_Nedeljkovic

• Hero Member
« Reply #3 on: October 22, 2021, 10:33:28 PM »
Драго ми је да је Изитпајн питао, и да је Зак тако искрено и објективно одговорио, оцртао стварно стање. Хвала.

Не потценити утицај епидемије, разболи се дневно пет, шест, или чак и седам хиљада људи (данас преко 7.600 грађана), па ко ће седети два сата са маском у оној трибинској сали чији прозори могу да се отворе само мало, малчице. Узгред, питање: је ли и прошле и ове године отказан сајам књига? Две године узастопно?

Али, заиста, и независно од епидемије има се утисак да су се неки мотори угасили.

Знате да су пропала два покушаја да се оживи, врати, часопис „Галаксија“.

У свету фијучу секире политичке коректности и кенсел културе.

На овом форуму ја извештавам максимално колико могу, али скоро нико никад не реагује, осим Гул ако нешто погрешим; одасвуд звук тишине. Нови учесници се не укључују (а то и не могу, осим ако се претходно јаве администратору, Заку, и он им дозволи да постану чланови форума), ево и наша Либеат је на паузи.

Ја из дана у дан радим на Историји српске СФ деветнаестог и двадесетог века, у складу са принципом write what you know, материјала имам толико преобиље да је то тешко савладати; већ сад је врло обимно, стотине шлајфни, биће још обимније, али, није незамисливо да то покушам да објавим кроз... па, хмм... надајмо се... кроз годину-две.

Узгред, неки из старе генерације су умрли а ми то ни не сазнамо, нико не јави фандому, не постоји механизам да нас родбина обавести, или тако нешто, да сазнамо. Шта да ради историчар СФ књижевности, ако неко од фанова или писаца напросто престане да се јавља, без информације.