Srce Dinare

Srce Dinare

• 1 Replies
  • 1499 Views
*

Anomander Rejk

• Full Member
  • 105
  • Strah je ubica uma.
Srce Dinare
« on: September 20, 2021, 12:05:18 AM »
U avgustu ove godine izašla je moja treća zbiirka priča fantastike, Srce Dinare, u izdanju Presinga.
Zbirka sadrži 14 priča, na 250 strana ( Zvuk je boja, boja je svetlo, svetlo je Gračanica, Eshafanski mozaik, Smrt i Staretina, Srce Dinare, Glad, Korita, Roj, Pavel(Ararat), Pećka sokolica, Žuta planina, Grmečke kiše, Na Moravi snovi, Staza svetlosti i Maša, Saša i Daša).
Knjiga je na tragu ranijih, ali nadam se i verujem, puno boljeg i zrelijeg stila. Kao što je Lidija već jednom i primetila, i u ovoj knjizi mi fantastika čvrsto stoji uz realno, nekako najviše volim teren poznatog, bilo geografskog, bilo nekog drugog, iz kog [ You are not allowed to view attachments ] a onda polako krećem i u otkrivanje onoga šta je ,,iza zavese''. Osnovna nit ovih priča je postojanje Staze dostupne samo odabranima,staze koja povezuje naše planine, reke, manastire, gradove, ali i naše duše i srca, i koja se prostire i duž nama poznatog prostor vremena, ali i duž onog izvan uobičajenog ljudskog pominjanja.

Izdavač se tek vratio s godišnjeg, pa će potrajati dok je bude u knjižarama, ali očekujem je npr. u Delfiju. Primeraka ima i kod mene. Promocije se ugovaraju, ali s obzirom na epidemiološku situaciju, trenutno ništa sa sigurnošću ne mogu reći-gde, kada,
nego kad bude, ako bude-javim.

Za cenjenog ABN, samo dve od ovih 14 priča su SF:
Roj-priča o distopijskom svetu kojim vlada veštačka inteligencija, koja šalje svog ubicu da eliminiše poslednjeg živog čoveka,
tj- ženu, koja se krije u nekadašnjim monaškim isposnicama na Svetoj Gori Atosu.
Pavel(Ararat)- Radnja se dešava u budućnosti, moćni Kalifat ponovo nadire na Ararat, a rešenje sukoba
odigraće se prebacivanjem u prošlost.

*

Anomander Rejk

• Full Member
  • 105
  • Strah je ubica uma.
Re: Srce Dinare
« Reply #1 on: September 20, 2021, 12:10:15 AM »
Inače, knjiga je na ćirilici, nema latiničnog izdanja.
Poštujemo preporuke Vlade Srbije  ;D, šalim se malo, nije zbog toga, nego jednostavno meni lično je ćirilica
nekako više za ove priče i teme kojima sam se bavio.

[ You are not allowed to view attachments ]