Romani u 2019

Author Topic: Romani u 2019  (Read 8571 times)

Miodrag Milovanovic

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 625
Re: Romani u 2019
« Reply #30 on: January 28, 2020, 12:07:26 AM »
Dragan Milojković - Poslednji lov: Hronike Helma (Nova scena, 2019)Autor: Domaći
Žanr: Ostalo
Autor:: Dragan Milojković
;Žanrovi:: Domaći pisci, Epska fantastika
;Izdavač:: Nova scena
;Godina izdanja:: 2019.
;Broj strana: 386
;Pismo: Latinica
;Povez: Mek
;Format: 21 cm
;
;U tamnim noćima slušajući šapat mrtvih predaka, doznah za odavno izgubljenu priču o velikim delima. O slavnim Nemanjićima, Pribcu Hrebeljanoviću, Milošu Obiliću, Vuku Brankoviću i drugim junacima, znanim i neznanim. Iz mrtvih usana čuh priču o starim gradovima kojih više nema, i o bojevima odavno zaboravljenim. I, doznah o Starim Bogovima. O Svetovidu, Dažbogu, Morani, Jarilu i drugima. Naposletku, doznah i o iskonskom zlu… o vukodlacima, zlodusima, vešticama i vampirima.
;
;… i tako nastadoše Hronike Helma… tako nastade Poslednji lov… Od Rodimlja, prestonice Kraljevstva srpskog, preko starog Konstantinopolja, u kome stolovahu romejski carevi, pa sve do Skadra, vilin grada na obali istoimenog jezera, rasplamsaće se okršaj sa silama tame.
;
;Dok vojske marširaju, a planine odjekuju od urlika vukodlaka, Dušan Nemanjić i mala družina njegovih prijatelja pokušaće da otrgnu Dušanovog oca iz mreže čarolija i zavera, koje je veštica drevne starosti i još drevnije zlobe isplela oko starog kralja.
;
;Ja, hroničar Helma, boljih reči ne nađoh da vam ukratko ispripovedam o zbivanjima u romanu „Poslednji lov“, toj knjizi, neko će reći, epske fantastike. Ja se neću nasmejati tim rečima. Ćutaću, jer znam šta je isitna.
;
;A, da li se baš sve tako zbilo… taj sud ćeš, moj čitaoče, da doneseš sam. Ja sam tu, kao što rekoh na početku, samo da ti prenesem priču.