Romani u 2018

Romani u 2018

• 47 Replies
  • 15304 Views
*

Ghoul

• Hero Member
  • 530
    • the cult of ghoul
Re: Romani u 2018
« Reply #15 on: May 24, 2018, 01:38:12 PM »
Drina Steinberg (Biljana Skorić) - Bejla (2018, Drina Steinberg Publising)

drino, pozdravio te ljuba tadić!

odlomci iz ovog romana:

"Svojim očima ustrelih njegove. Gorele su svojim besprekornim sjajem žada. To nestvarno zelenilo poče da me doziva. Da me uvlačii u sebe. Plovilo je kroz mene, kroz moj bes, ostavljajući u meni tragove nelagodnosti. Namrštih se zbog onog što osetih. Taj osećaj mi je bio potpuno nepoznat, i sto je najluđe od svega, taj njegov pogled, taj prkosni stav i nadmen osmeh mi naježiše kožu i izazvaše treptaje u stomaku..."

"...Samo sam stajao čvrsto držeći je za ruke, i gledao je pravo u oči. Njihova zelena boja razbijala se pod naletima različitih emocija. U isto vreme mrzela me je, sijala, ubijala me i tražila mi je da je ne pustim."

"Zbog nje je sam sebi rastrgao grudi i isčupao sav svoj ponos iz njih, sam sebi otkinuo obraz i pljunuo na njega..."

"Dva meseca trpim njene ogromne masline od očiju kad mi se unese u lice, tražeći od mene da ih slušam. Osam i po nedelja posmatram njene riđe lokne kad ih nehajno zagladi.... Šezdeset dana udišem njen miris kad mi bez najave uleti u sobu. Hiljadu četristo šezdeset i četiri sata gledam njene pege kako srećno zadrhte... A beskonacno dugo će trajati moje noći sa snovima o njoj."

*

Miodrag Milovanovic

• Global Moderator
  • Hero Member
  • 624
« Reply #16 on: May 25, 2018, 11:23:26 AM »
Ne pada mi na pamet...

*

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • Administrator
  • Sr. Member
  • 397
  • Nemojte
Goran Jovanić - Tajna Ognjenog Zmaja (2018, Presing)
« Reply #18 on: June 11, 2018, 09:32:09 PM »
 [ You are not allowed to view attachments ]

Roman Tajna Ognjenog Zmaja po recenzijama Mileta Aćimovića Ivkova i Petra Arbutine predstavlja žanrovski hibrid, detektivski, avanturistički kao i roman tajne. Ivkov primećuje da je roman filmičan da postoji dramsko klupko koje istovremeno i zapliće i odpliće u više iznenađujućih pravaca i ishoda. Ivkov dalje primećuje da se na taj način pažnja čitaoca  drži napetom. On dalje primećuje dad a se spoj mistične, mistifikovane i zatajene istorije, istraživačke, naučničke literature i odsudne moći novca i vlasti predstavlja model za izgradnju uzbudljive priče kao u filmovima o Indijana Džonsu I Da Vinčijevom kodu.

Sa druge strane, Petar Arbutina zapaža da radnja počinje u Americi i da se prenosi na Srbiju, takođe zaključuje da roman nosi filmičnu atmosferu, razrešenje misterije nije kraj tajne, ona je mnogo veće od zapleta priče. Arbutina primećuje da metodom preciznog književnog kadriranja stvara dinamični potencijal triler zapleta krimigennih  likova i avanturističkih preokreta, stvata time atmosferu koja je stalno na oštrici između života i smrti. Dalje zaključuje da struktura romana i njegovog semantičkog i metaforičnog konteksta može da se poistoveti sa ruskim babuškama: priča izlazi iz priče, nikada razrešenje misterije nije kraj tajne, koja je mnogo veća od zapleta priče i njenog očekivanog kraja.

Iz kritike Petra V. Arbutine:

“U filmičnoj atmosferi sudaraju se vremena i navike, ljudi starog kova i novih iskušenja, priča izlazi iz priče. U romanu se metodom preciznog književnog kadriranja smenjuju ljudi koji su izgubili uporište u stvarnosti, opčinjeni moćima sakralnih predmeta i natprirodnim silama, spremni na sve da bi dosegli moći, koje im ne pripadaju.”

Iz kritike Milete Aćimovića Ivkova:

„Zasnovavši u romanu Tajna Ognjenog Zmaja žanrovski složenu priču ukrštenih vremenskih perspektiva o potrazi za izgubljenim relikvijama, Goran Jovanić u njemu veoma dinamično, filmski scenično, pripoveda o prirodi i ulozi moći u ljudskom životu i istoriji. Organizujući roman kao žanrovski hibrid, kao detektivski, avanturistički i kao roman tajne on je, aktivirajući saznanja o daljoj istoriji i njenim zatamljnim poljima, period propadanje srpske srednjevekovne države povezao sa tragičnom istorijom minulog veka, širenjem fašističkog zla, ali i sa ništa manje dramatičnom savremenošću u kojoj se daleki, mistični, događaju u sudbinama junaka sudbinski prelamaju i preslikavaju.“

*

zakk

• Administrator
  • Sr. Member
  • 397
  • Nemojte
« Reply #19 on: June 27, 2018, 09:35:40 AM »
Огњен Томић - Магија Васерне: Знак рата (2018, Аргус)

Када млади краљ наследи погинулог оца, сучељава се са мноштвом проблема. Један од најоданијих очевих пријатеља из непознатих побуда диже устанак против централне власти, а север краљевства нападају вилењаци. Истовремено, са истока, из огромне пустоши, испресецане изворима живе ватре, стижу гласине о тајанственом господару Натилу. Нико није сигуран у његов идентитет; док неки говоре да је реч о обичном разбојнику, жељном моћи, други са страхом шапућу о његовој црној магији…

Невоље за младог краља Ригиона, и мајстор-мага Арчијуса, попримају драматичне размере када у краљевској Палати у Змајограду, бивају откривени стривони, демони-шпијуни, који могу преузети туђа обличија. Након убиства једног од краљевих гардиста, чије је тело преузео демон, краљ и његови дворани, са ужасом схватају да нико више нико није безбедан…

Како време, тачније сати, у току једног дана, мајстор-маг Арчијус све више увиђа повезаност свих ових догађаја, што га води до закључка, до којег би више желео да није ни дошао…

Огњен Томић (1995), рођен у Београду. После основне школе, уписује Дванаесту београдску гимназију, где је био ђак генерације, 2013/2014. Студира историју на Филозофском факултету, Универзитета Београд. Поред најважнијег дела, серијала књига Магија Васерне, пише и кратке фантастичне приче.

*

Miodrag Milovanovic

• Global Moderator
  • Hero Member
  • 624
« Reply #20 on: June 27, 2018, 01:34:37 PM »
Sve zmaj do zmaja... dokle god nam doseže kolektivno sećanje...

*

Ghoul

• Hero Member
  • 530
    • the cult of ghoul
« Reply #21 on: June 27, 2018, 02:57:34 PM »
Sve zmaj do zmaja... dokle god nam doseže kolektivno sećanje...

fantazijo, fantazijo,
ko bi tebe ostavijo,
fantazijo oooj
rodni žanru moj!

*

zakk

• Administrator
  • Sr. Member
  • 397
  • Nemojte
« Reply #22 on: June 27, 2018, 07:17:09 PM »
ništa bez zmaja ploditelja

*

zakk

• Administrator
  • Sr. Member
  • 397
  • Nemojte
« Reply #23 on: July 26, 2018, 12:25:37 PM »
Srđan Beljin - Oruđe bogova (2018, Ezoterija, edicija Grifon, odeljak samofinansiranje)

Ako tražite delo inspirisano slovenskom mitologijom, astralnim putovanjima, magijom, a volite da čitate Tolkina, Stivena Eriksona, pa i Terija Pračeta – onda je ovo knjiga za Vas...

Čuveni hroničar sa Hiperboreje došao je u posetu umirućem lordu sa misijom da zapiše legendu koja je oblikovala svet.
Čarobnjak Liroj Moran, nakon što je nesrećnim slučajem izgubio pamćenje, shvata da čak i genijalnost dolazi sa cenom. On pokušava da sakupi fragmente svoje životne priče kako bi sklopio mozaik od kojeg zavisi budućnost čitave Klivije. Upoznaje družinu sa kojom kreće na put da bi otkrio tajnu i svrhu svogpostojanja.
Ršum Gorštak, pobegavši iz rudnika u kojima je kulučio, pridružuje se kampanji u nameri da razotkrije misteriju koja se krije iza portala kroz koji je prošao njegov brat.
Neugledni patuljak, kada se pojavio sa veprom Beskljovim, uneo je ozbiljnu pometnju i naterao svakog pojedinca da se zapita koliko je boginja očajna kada je spremna da TO nazove svojim šampionom.
I poslednja, ali nikako manje važna, naivna kći odbeglog lorda koja pokušava da se otrgne duhovima prošlosti i pronađe svoje mesto u družini.
Bogovi, svesni opasnosti koja im preti, šalju vizije svojim izaslanicima u nameri da osujete dolazak Volšebnika – onog koji je primio blagoslove svih davno prognanih entiteta čije su svete simbole raskovali u drevnom plamenu.
I dok se klupko odmotava, hroničar shvata da ništa nije onako kako se čini na prvi pogled. Svaki pojedinac se vodi ličnim motivima nesvestan da je pod budnim okom bogova koji ih koriste kao marionete u ratu koji traje hiljadama godina.
Družina, čiji je krhki savez konstantno na testu, pokušava da odgonetne tajnu koja se krije u izgubljenim tomovima koji nose naziv “Oruđe Bogova“.

Ezoterija na svojemu fejsbuku kaže:
Srđan Beljin je napisao sjajnu trilogiju epske fantastike "Oruđe bogova", koja izlazi u okviru naše edicije Grifon, u kojoj smo ranije objavljivali Tolkinovog "Gospodara prstenova", "Silmarilion", Mejrinka i druge slavne autore okultne i epske fantastike. Takođe, ovo je još jedna knjiga u okviru našeg programa samofinansiranja, gde autori mogu sami da finansiraju svoja dela kod nas i tako ubrzaju njihov izlazak. Ovo je i podsticaj svima vama, pišite vredna dela, objavićemo. Srđan inače ima samo 34 godine. Biće promocije i u medijima, čućete.

Desilo se da sam dobio nedavno rukopis, nije da na momente nema duha ali je potpuno neobjavljivo, mada evo stvarnost me demantuje ._.
« Last Edit: January 08, 2020, 11:44:09 PM by Miodrag Milovanovic »

*

Miodrag Milovanovic

• Global Moderator
  • Hero Member
  • 624
« Reply #24 on: July 26, 2018, 12:30:58 PM »
Još jedan zmaj!!! Kote se...

*

Ghoul

• Hero Member
  • 530
    • the cult of ghoul
« Reply #25 on: July 26, 2018, 01:05:18 PM »
ko je tačno reko ovo:

Desilo se da sam dobio nedavno rukopis, nije da na momente nema duha ali je potpuno neobjavljivo, mada evo stvarnost me demantuje ._.

;D

*

angel011

• Sr. Member
  • 299
« Reply #26 on: July 26, 2018, 01:22:14 PM »
Ovo je i podsticaj svima vama, pišite vredna dela...

...a mi nemamo ništa protiv da vam uzmemo pare i odštampamo vam knjige.

*

zakk

• Administrator
  • Sr. Member
  • 397
  • Nemojte
Siniša Sušić - Zlatni zmaj: Laž (2018, otvorena knjiga)
« Reply #27 on: September 05, 2018, 03:36:30 PM »
Siniša Sušić - Zlatni zmaj: Laž (2018, otvorena knjiga)
broj strana: 284
format: 21 cm
povez: broš povez
Beograd 2018.

Posve čudni, nejasni snovi morili su mladića Darjana i odveli ga u rodno mesto, ruralnu Zelengoru, za koju su ga vezivala sećanja iz detinjstva. Tamo je bio rođen i Darjanov otac koji je, pre mnogo godina, misteriozno nestao iz njegovog života.
Ni ne sluteći, Darjan će povratkom u Zelengoru zaći u neverovatan, maštovit svet sa kojim je, na volšeban način, neraskidivo vezan. Njegov vodič i učitelj po stazi sudbine biće pripadnik uzvišene rase, koji će mu otkriti neke od najvećih tajni univerzuma.
Naime, planete Sunčevog sistema povezane su mističnim portalima iz drevne prošlosti. Piramide skrivaju tek jednu od tajni, a srce okeana Atlantidu koja je zaista postojala.
Darjan će u veličanstvenoj avanturi otvoriti škrinju vilenjačkih, patuljačkih i zmajskih blaga, uplesti se u klupko magije i zaći u košmarni lavirint u kojem vrebaju mračne sile Urana.

Siniša Sušić je rođen 14.03.1982. u Zenici, BiH. Fasciniran drevnim životom, neistraženim galaksijama, mitološkim bićima odlučio se da napiše svoj prvi roman o večitoj borbi zmajeva, vilenjaka, veštaca... Veliki zaljubljenik u fantastiku. Najveća dilema mu je : Da li je Zemlja jedina planeta na kojoj postoji život? Oduvek su ga zanimale piramide kao i planina Rtanj koja ga je svojom lepotom i prirodnim savršenstvom privukla na prvi pogled. Živi u Aleksandrovcu. Oženjen, otac dva dečaka. Obožava da provodi vreme sa porodicom, igrajući društvene igre i gledajući  dugometražne crtaće.

Još zmajeva.  :o

*

angel011

• Sr. Member
  • 299
« Reply #28 on: September 05, 2018, 08:37:29 PM »
Zmajevi, Atlantida, portali, piramide...

*

Miodrag Milovanovic

• Global Moderator
  • Hero Member
  • 624
« Reply #29 on: September 11, 2018, 03:50:53 PM »
Evo nešto za Tijanu:

Aleksandra Ljubisavljević: CARSTVO VILINSKOG SRCA

Pred čitaocem ove knjige otvara se bajkoviti svet, u kome nežnost pobeđuje silu, ljubav mržnju, prijateljstvo usalmljenost. To je svet u kome svetlost nadjačava tamu, a pobeda prestiže poraz. Ovde se istina užasava laži, hrabrost ugušuje strah, sloboda postaje cilj. U svetu koji je pred nama caruje ljubav, sve druge sile njeni su podanici…

Carstvo Vilinskog srca je prema kazivanju pripovedača najlepše i najzelenije carstvo na svetu, u kome žive najbolji i najvredniji vilenjaci.

Obim: 160 str, Format: A5, Cena sa popustom: 590 din
« Last Edit: September 12, 2018, 11:13:13 AM by zakk »